Twee jaar geleden las ik een bericht op LinkedIn; bij 2de Spoor waren ze op zoek naar coaches. Ik nam contact op met Mirelle Klijs, we dronken samen wat en tijdens dat gesprek bleek al snel dat het klikte tussen ons. Mirelle is gewoon een leuk mens, vol energie. En ze weet heel goed wat elke coach te bieden heeft. Ook onderling weten we elkaar te vinden, waardoor we samen steeds sterker worden.

Lees meer>

De beste oplossing voor de klant

Bij 2de Spoor hebben ze het goed voor mekaar. Je kunt altijd een vraag neerleggen, iedereen is heel bereidwillig je te helpen. Ik ben vol lof over de backoffice en mijn collega-coaches. Maar ook over Mirelle, hoe zij met opdrachtgevers omgaat. Soms belt ze me als ze bij een klant is: past deze casus misschien bij jou? Want ze zoekt altijd naar de best passende oplossing voor de klant. Naast het begeleiden van 2e spoortrajecten hebben we allemaal zo onze eigen specialisaties. Mirelle weet heel goed wat elke coach binnen team 2de Spoor te bieden heeft.

Eigen identiteit

Wat ik heel prettig vind is dat ik bij 2de Spoor mijn eigen identiteit kan behouden, daarom passen we zo goed bij elkaar. In de praktijk wil dat zeggen dat ik het volledige vertrouwen krijg. Een 2e spoortraject moet voldoen aan wet- en regelgeving maar verder word ik vrijgelaten, waardoor ik lekker in mijn eigen flow kan werken.

Tijd voor de kandidaat

De persoonlijke aanpak van 2de Spoor, is ook mijn aanpak. Hierdoor kun je echt intunen op de persoon die je voor je hebt. Want waar het allemaal om gaat is dat de (zieke) kandidaat op een geschikte werkplek terechtkomt, dat is het doel. Niet alleen een lijstje afvinken, zodat je voldoet aan de eisen van het UWV en de wet, maar mensen echt helpen. Dat is ook goed voor de werkgever. Voor alle partijen het hoogst haalbare, daar ga ik voor. Dat betekent ook dat je heel duidelijk moet zijn tegen de kandidaat: luister, dit is waarom wij hier bij elkaar zitten, we hebben samen een missie. Als je duidelijk bent hou je het zuiver voor alle betrokkenen.

Applicatie op maat

Ik ben ook enthousiast over de nieuwe applicatie, Xpert Suite. Hier is super goed over nagedacht. Het is heel gebruiksvriendelijk, AVG-proof en rapportages kunnen heel efficiënt gemaakt worden. Via Xpert Suite heeft iedereen voor wie het relevant is altijd toegang tot de realtime status van het traject. Het levert mij extra tijd op die ik vervolgens kan besteden om de kandidaat nog beter te begeleiden.

Enorme drive

Als zelfstandige vind ik 2de Spoor een welkome toevoeging binnen mijn bedrijf, een mooie samenwerking. Ook het contact met de andere coaches voegt echt iets toe: in de groepsapp delen we veel kennis. Zo doen we stiekem aan deskundigheidsbevordering. Het is echt fijn om onderdeel uit te maken van een club mensen die allemaal eenzelfde soort drive hebben. Ik hoop dan ook nog lang samen te werken met 2de Spoor.

Laat een reactie achter