Door Carine Nootenboom

Toen ik een paar jaar geleden met Mirelle Klijs in contact kwam, voelde ik meteen een klik. We denken hetzelfde over loopbaancoaching, de visie van 2de Spoor is ook mijn visie. Bovendien ben ik nog maar weinig organisaties tegengekomen met zoveel kennis en expertise in huis: deskundigheid staat hier echt met stip op 1. Al staat de persoonlijke benadering op een goede tweede plaats.

Mensen-mens

Veel bedrijven in de re-integratiebranche gaan steeds verder met automatiseren. Ze kijken met name naar de cijfers, de (digitale) dossiers spelen de hoofdrol. Hierdoor vergeten ze vaak dat het over mensen gaat. Mirelle is daarentegen een echt mensen-mens. Bij 2de Spoor wordt juist gekeken naar de persoon achter het dossier. Door oprecht te luisteren genereer je veel meer informatie en kun je een veel betere inschatting maken van de situatie. Hierdoor vergroot je de mogelijkheden op een match met de arbeidsmarkt. Puur en alleen omdat je het niet aan een computer overlaat.

Inspirerend

Door haar persoonlijke touch is Mirelle zo inspirerend, daar raakt iedereen door gemotiveerd. Misschien is dat ook wel de reden waarom bijna alle zzp-coaches die verbonden zijn aan 2de Spoor een opleiding gaan volgen tot casemanager, ik ook. 2de Spoor is dan ook uitgegroeid tot een geoliede menselijke machine met deskundige medewerkers, ook op de backoffice.

Synergie

Niet alleen de deskundigheid valt op, ook de persoonlijke aandacht voor alle kandidaten van elke opdrachtgever is bijzonder. Dan zit ik bij een klant en heb ik ruggenspraak met Mirelle: ze weet dan bijna altijd meteen over welke kandidaat het gaat. Dit in combinatie met de connectie en voeling die 2de Spoor heeft met de werkgever, resulteert in een synergetisch voordeel.

Humor

Humor werkt ontwapend, ook voor kandidaten. Mirelle noemt het werkboek dan ook maar al te graag het vakantiedoeboek. Natuurlijk, het is een serieuze situatie waarin mensen verkeren, maar door er wat humor in te brengen wordt het minder zwaar. En dat is voor alle partijen veel prettiger.

Mensen boeien en binden

Kandidaten en werkgevers, zzp-coaches en de medewerkers op kantoor: bij 2de Spoor kent bijna iedereen elkaar. De (half)jaarlijkse bijeenkomsten, waar ook opdrachtgevers bij aanwezig zijn, zijn altijd heel gezellig en inspirerend. Er is meestal een thema aan verbonden en ook hierin gaat Mirelle graag een stapje verder. Zelfs als het gaat over zoiets feitelijks als wet- en regelgeving, weet ze te verrassen. Mensen boeien en binden, daar zijn ze bij 2de Spoor heel goed in.

Topsport

2de Spoor is steeds groter geworden, maar de vooruitstrevendheid is gebleven. Op het gebied van bijscholing, maar ook de manier waarop contact wordt onderhouden met opdrachtgevers en kandidaten is uniek. De open en laagdrempelige sfeer en het maatwerk – de klant betaalt alleen voor wat er wordt afgenomen – zijn tekenend voor 2de Spoor. Mirelle was ooit topsporter, maar dat is ze eigenlijk nog steeds: ik ken verder niemand die met zoveel energie en gedrevenheid een organisatie leidt in deze branche. En weet je, het voelt heel goed om op die positieve energie mee te mogen liften.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *