Door Mardou Hollenbach

Het is ruim vier jaar geleden dat ik in contact kwam met Mirelle Klijs van 2de Spoor. En er was meteen een klik… alhoewel, in tweede instantie dan. We hebben er nu nog lol om, dat Mirelle mij zag en dacht, die is me te netjes. Eenmaal in gesprek heeft de bevlogenheid, vakbekwaamheid en de passie voor het vak ons toch verbonden, netjes of niet.

Al snel kon ik voor Mirelle aan de slag, ik was een van de eerste coaches. De organisatie groeide en steeds meer zzp’ers vanuit het hele land sloten zich aan bij 2de Spoor. Om de coaches met elkaar in contact te brengen, organiseert Mirelle halfjaarlijkse themabijeenkomsten en workshops. Zo blijven we op de hoogte van de wet- en regelgeving, trainen we onze coachvaardigheden, leren we van de interessante gastsprekers en van elkaar. Ik ben zelfstandig ondernemer maar maak op deze manier ook onderdeel uit van een organisatie waar ik op kan terugvallen: dat voelt heel goed!

Accent op kwaliteit

Het is voor mij heel wezenlijk om echt verbinding te hebben met de opdrachtgevers voor wie ik werk. Gevoelsmatig, maar ook wat inhoud betreft. Ik ben daar heel kieskeurig in, wil me echt herkennen in de identiteit van de opdrachtgever. 2de Spoor past goed bij mij omdat ze heel laagdrempelig zijn en het accent leggen op kwaliteit en niet op productie. Ook de hoge betrokkenheid bij zowel kandidaten als werkgevers spreekt me enorm aan. Alleen dan kom je tot duurzame oplossingen, een positief scenario voor alle partijen.

Goede backoffice

Kandidaten die aan een 2de spoortraject beginnen, hebben al met veel instanties te maken gehad voordat ze bij mij komen. Ik krijg dan ook vaak een reactie in de trant van ‘wie ben jij nou weer?’. Bij aanvang meteen duidelijkheid scheppen heeft daarom prioriteit. 2de Spoor faciliteert hierin en er is een hele goede ondersteuning vanuit de medewerkers op kantoor. Dit maakt het voor mij makkelijker om iemand snel mee te nemen in zijn of haar eigen toekomstscenario.

Deskundigheid

De kortste weg naar werk is niet altijd de weg die de kandidaat leuk vindt. Je moet iemand daarom durven en kunnen aanspreken op de verplichtingen en eigen inzet. En duidelijk maken wat de consequenties zijn van de keuzes die iemand maakt. Alleen als je op de hoogte bent van de context die onder andere wordt bepaald door wet- en regelgeving en goed zicht hebt op ieders belangen, kun je een traject deskundig begeleiden. In verbinding komen met de kandidaat, zodat hij of zij stappen gaat maken, is cruciaal. Maar oog houden voor andere zaken – zoals de financiële positie van de werkgever, de adviezen van de bedrijfsarts en de eisen van het UWV – is zeker zo belangrijk. Bij 2de Spoor begrijpen ze dat.

Waardering

Waarom ik me nog meer verbonden voel met 2de Spoor is omdat ze goed zijn in van die kleine dingetjes, die gewoon leuk zijn. Zo krijgen we naast inhoudelijk goede en vakgerichte informatie elke keer als we weggaan uit Uden iets mee, een cadeautje. Je vóelt de waardering en dat is voor iedereen belangrijk, zzp of niet. Waardering zorgt ervoor dat je bevlogen aan het werk blijft: dan zet je toch een stapje extra.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *