De juiste snaar raken!

Door Joke Thoonen

Alles wat je aandacht geeft, groeit. En dan bedoel ik oprechte aandacht en onvervalste betrokkenheid. Want mensen voelen het als het contact niet echt is, prikken er snel doorheen als je als coach niet werkt vanuit je hart. Bij 2de Spoor is er de ruimte om het op deze persoonlijke manier te doen. Het geeft me veel voldoening als ik mensen met mijn energie en positiviteit in hun kracht kan zetten, waardoor ze weer in beweging komen en een mooie toekomst tegemoet gaan.

Na 24 jaar als zelfstandig ondernemer in de zakelijke dienstverlening weet ik mensen snel te scannen, aan te voelen en inzichtelijk te krijgen welke werkwijze het beste past. Ik vertrouw hierbij op mijn intuïtie en eigen creativiteit. Mensen in beweging brengen van het donker naar het licht waardoor ze hun eigen startknop weer kunnen vinden, is elke keer weer fascinerend. Het raakt me en geeft me energie.

Topsport als basis

Als jong meisje voetbalde ik op straat, ik bleek talent te hebben. Het bleef niet alleen bij voetballen: al op jonge leeftijd trainde ik teams en volgde een opleiding tot voetbaltrainer en scheidsrechter. Ik ontwikkelde mijn eigen trainingsmethodieken, kon hard overkomen maar wist wel wat iedere speler nodig had. In die jaren heeft de topsport me gevormd. De intensieve trainingen, het hard en slim werken, prestaties leveren en de doelgerichtheid zijn een rijke voedingsbodem gebleken voor de werkwijze die ik hanteer als coach.

Omdenken

Doordat ik zelf ooit diepe dalen heb gekend, weet ik als geen ander hoe het is om terug te moeten knokken in de maatschappij. Dit helpt me enorm bij mijn werk. Als ervaringsdeskundige kan ik me goed verplaatsen en maak ik echt contact. Van hieruit kan ik de positieve emoties bij anderen vergroten en in de zwaarste verhalen het licht zien. Samen denken we de moeilijkste vragen om naar kansen.

Mentale veerkracht vergroten

Om mensen te helpen floreren, is een positieve benadering en persoonlijk contact cruciaal. Daarom werk ik als zelfstandig ondernemer graag voor 2de Spoor, een van de weinige re-integratiebureaus waar ik veel tijd kan besteden aan persoonlijk contact en er de ruimte is kandidaten tweewekelijks te bezoeken. Samen kijken we naar de mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en leggen we de nadruk op wat wél kan. Dat geeft energie, motiveert en leidt tot oplossingen. Mensen voelen zich gezien en binnen korte tijd komen ze uit hun dip, wordt de eigenwaarde versterkt en stijgt het zelfvertrouwen. Ze groeien als hun mentale veerkracht vergroot en gaan weer geloven in zichzelf. Het brengt hen weer in beweging.

Levenslust terugbrengen

Mensen laten kiezen voor de ‘zonkant’ en aanmoedigen krachtige keuzes te maken, om zo hun levenslust weer terug te brengen in de maatschappij: het is en blijft een boeiend pad om samen te bewandelen. Ik vind het prachtig om die glimlach weer te zien, het vuur in de ogen. Dat lukt niet in een telefoongesprek, dat kan alleen via persoonlijk contact en dat snappen ze bij 2de Spoor heel erg goed. Als je de juiste snaar weet te raken, gaan mensen over tot actie en worden ze weer positief over hun toekomst. Dan komt het altijd goed en dat maakt mij elke keer weer enorm blij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *