Door Anja Zerrouk

Mensen zijn heel verschillend. Bij elk nieuw traject is het daarom weer aftasten: wat heeft iemand nodig binnen de kaders van het UWV. Ik probeer kandidaten duidelijk te maken dat het in hun eigen voordeel is als we snel aan de slag kunnen gaan met het stappenplan van 2de Spoor. Omdat de kans op een nieuwe baan die écht leuk is dan veel groter wordt!

Het UWV redeneert vaak anders dan de kandidaten. Zij kijken alleen naar wat mogelijk is. Als het dan ook nog leuk is voor de werknemer, is dat mooi meegenomen. Daarom steek ik hierop in en leg uit dat als je er meteen vol voor gaat, je veel meer invloed kunt uitoefenen op de situatie. Dat er in het begin meer ruimte is om te zoeken naar iets leuks, veel meer vrije keus, en de trechter gedurende het traject steeds smaller wordt. Door inzichtelijk te maken wat het UWV verwacht, dat ze willen dat je buiten de kaders denkt, zien mensen in wat de consequenties zijn als ze niet meewerken.

Plaatje schetsen

Ik maak het heel concreet: hoe ziet het financiële plaatje eruit in de verschillende scenario’s en wat betekent dit voor je woonsituatie en huidige leefstijl. En dan leg ik uit hoe we samen de regie veel meer in eigen hand kunnen houden door vooral in het begin de juiste stappen te zetten. Het is fijn dat ik bij 2de Spoor de ruimte krijg voor veelvuldig persoonlijk contact en een goede ondersteuning vanuit de backoffice, zodat ik er echt voor de kandidaten kan zijn. Want de bewustwording van de consequenties en het besef dat ik er ben om te helpen, leidt vaak tot actie.

Omdenken

Soms heb je meer tijd nodig, als er in de acceptatie nog ondersteuning nodig is of als mensen echt een negatieve mindset hebben. Zie je wel, niemand wil mij meer. Of zie je wel, het lukt me toch niet. Dan probeer ik iemand bewust te maken van de kracht van je brein en dat de verhalen die je jezelf vertelt, impact hebben. Als je de hele dag tegen jezelf zegt dat je het niet kunt, niet goed genoeg bent, dat niemand je meer wil omdat je te oud bent, of gehandicapt, dan lukt het ook niet. Maar als je anders denkt, ga je je anders voelen en anders gedragen. En dan krijg je andere resultaten.

Flow

Het uitgangspunt van het UWV is een baan vinden die past bij de bekwaamheden en belastbaarheid. Gedurende het traject belicht ik echter ook andere kanten waardoor kandidaten meebewegen zonder dat ze het in de gaten hebben. Op een natuurlijke wijze mensen met de stroom mee laten gaan, leidt makkelijker tot een nieuwe baan. Op een gegeven moment komen ze in een flow en zijn functies waarvan ze eerst dachten, dat is niks, ineens toch een optie.

Ontroerd

2de Spoor kijkt naar wat kandidaten nog wél kunnen. Omdat ze jaren in een functie hebben gewerkt waarin ze ook zijn opgeleid, hebben mensen vaak een tunnelvisie. Maar als ze ontdekken welke mogelijkheden er nog meer zijn, bijvoorbeeld die hobby die ook werk kan worden, zien ze in dat dit 2de Spoor traject zo slecht nog niet is. Mensen vertrouwen geven waardoor ze weer in zichzelf kunnen geloven, dat is mijn doel. Als iemand dan ontroerd is tijdens ons laatste gesprek, denk ik, hier doe ik het allemaal voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *