2de Spoor voelt voor mij als een familiebedrijf

Door Hettie van de Schepop

Al zeven jaar ben ik als zzp’er betrokken bij 2de Spoor, een fantastische organisatie. Ik was net voor mezelf begonnen en via LinkedIn kwam ik in contact met Mirelle: het klikte meteen. Zo leuk om te zien hoe 2de Spoor is gegroeid. En hoe het Mirelle lukt de organisatie eenvoudig en plat te houden, waardoor je daadkrachtig en efficiënt aan de slag kunt, gefocust op de inhoud.

Alle tijd voor de kandidaat

Focussen op de inhoud: mensen in een 2e spoortraject begeleiden naar een passende baan. Hoe het ook gesteld is met de arbeidsmarkt, zo’n traject heeft vaak heel wat voeten in de aarde. Dan is het fijn dat je niet wordt afgeleid door bijzaken, zoals het invoeren van tig gegevens in logge systemen. 2de Spoor is een platte organisatie met een overzichtelijke werkwijze en de tweemaandelijkse rapportages zijn to the point: er is weinig gedoe omheen. Hierdoor heb ik alle tijd voor de kandidaat, ook voor huisbezoeken die mij een goed beeld geven van de (thuis)situatie. Dit is van grote toegevoegde waarde voor de inschatting van de competenties en capaciteiten van de werknemer. En voor het in beeld krijgen van eventuele belemmeringen, zodat hier interventies op ingezet kunnen worden.

Duurzame werkwijze

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, je moet constant meebewegen. Als je dan kunt bouwen op een organisatie die wel meebeweegt waar nodig, maar niet sleutelt aan de zaken die gewoon goed zijn, geeft dat rust. 2de Spoor hanteert een eenvoudige, efficiënte methode en is daarin vrij steady. Ik noem het graag een duurzame werkwijze, gebaseerd op vertrouwen. Hierdoor heeft de groei van de organisatie de kwaliteit van de diensten ook niet aangetast.

Krachten bundelen

Ondanks dat alle coaches zelfstandig zijn, is iedereen erg betrokken. We maken veelvuldig gebruik van elkaars sterke punten. Ik ben bijvoorbeeld naast coach arbeidsdeskundige en casemanager en ben dus meer van de inhoud volgens wet- en regelgeving. Zo heeft iedereen zijn eigen kracht. Op de themadagen leer je elkaar steeds beter kennen, zodat je weet bij wie je moet zijn als je ergens over wil sparren. Echt iedereen staat voor elkaar klaar. 2de Spoor voelt voor mij als een familiebedrijf. De persoonlijke benadering, verbondenheid en sterke loyaliteit aan elkaar geven mij dat goede gevoel.

Niks te verbergen

Op de bijeenkomsten van 2de Spoor ontmoet ik niet alleen collega’s, maar ook klanten. Dat vind ik heel sterk, dat zij ook welkom zijn en kunnen deelnemen aan de workshops. Mirelle heeft niks te verbergen en wil graag laten zien wie 2de Spoor is. Zo mooi, die overtuiging! Ook met klanten zoekt ze echt de samenwerking op en gaat ze voor de synergie, om zo voor de werknemer een nieuwe kans te creëren.

Verlies van identiteit

Want daar gaat het natuurlijk allemaal om: een nieuwe baan voor iemand die niet meer binnen de organisatie kan functioneren. En denk nou maar niet dat medewerkers het wel prima vinden, een uitkering, dat is een aanname die ik vaak hoor en helemaal niet klopt. Het verlies van een baan wordt vaak gevoeld als het verlies van identiteit. Dat vindt toch niemand fijn?

In beweging krijgen

Ik hoop nog lange tijd – samen met 2de Spoor – kandidaten tot actie te kunnen aanzetten, met als resultaat een passende baan. Zodat zij hun eigenwaarde behouden en een mooie toekomst tegemoet gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *